D

1383739177_dery_tibor_kepzelt_riport_egy_amerikai_pop_fesztivalrol.jpg
Déry Tibor: Képzelt riport egy amerikai pop-fesztiválról

1969. decemberében Kaliforniában háromszázezer ember gyűlt össze a szabad ég alatt, hogy meghallgassa Mick Jagger híres beat-együttesének hangversenyét. A regény az esemény külső körülményeit, beleértve a hírhedt Pokol Angyalainak szereplését s gyilkosságát, az amerikai lapok és folyóiratok részletes tudósításai alapján írja le – de csak kiindulópontnak használja a főszereplők, köztük egy Amerikába kivándorolt magyar házaspár képzelt történetének elmondására. Ennyi a külső váz, a regény néhány szóban összefoglalható cselekménye és színtere. Déry Tibor regénye valójában persze jóval több – és más –, mint "képzelt riport": az emberi agresszivitás, az ösztönös barbárság és gonoszság korokon és társadalmakon átívelő rajza, azoknak az indulatoknak hol ironikus-játékos, hol költőien realista ábrázolása, amelyekkel minden korban és minden társadalomban legyőzhetetlen erők szegülnek szembe: a szeretet és a jóság újra és újra megkísérelt nagy példája.

<> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <>

"...ami egyszer volt, többé nem bontható fel ninccsé."

"Embernek lenni annyit tesz, mint úton lenni."

Szépirodalmi Zsebkönyvtár. Szépirodalmi Könyvkiadó, Budapest, 1974

Nyitvatartás

1343312092_hollywood.jpg
MOSTANSÁG A "VILÁGJÁRVÁNY" KÖZEPETTE A RENDELKEZÉSEK SZERINT VAGYUNK ZÁRVA ILLETVE NYITVA! Normális esetben így vagyunk nyitva: június 15-től – szeptember végéig: Hétfő – Péntek: 8.30 – 12 | 16 – 18:30 Szombat: 8.30 – 14 Vasárnap: zárva (de esetleg nyitva) (Előfordul, hogy a boltajtón ki van írva: Rögtön Jövök – ilyenkor be lehet csengetni, mert nyitva vagyunk.) október végétől – június 15-ig: Hétfő: zárva Kedd – Péntek: 10 – 13 | 14 – 17 Szombat: 10 – 12 Vasárnap: zárva (Sürgős esetben, telefonhívásra is kinyitunk. Ha a kiírt Nyitvatartás ellenére nem vagyunk nyitva, akkor kinyitunk máskor. Mert le- het, hogy a Nyitvatartáson kívüli időben is kinyitunk, meg az is lehet, hogy Zárva tartunk! Minden a körülményeken múlik.) Megértésed és az együttműködést köszönjük! A NYITVATARTÁSUNKKAL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ TELEFONON VAGY AZ ELÉRHETŐSÉGEINKEN!
 

HANGLEMEZBORÍTÓK

1413379039_p8010464.jpg
Külső és belső lemeztasakokra rendelést felveszünk! Fehér papír, karton külső lemezborító és fehér papír könnyű belső lemeztasak kapható.
 

Csomagpont

1387294883_salas_csomagpont_oldalsav.jpg
ÚJ SZOLGÁLTATÁS! Átadóhely webáruházaknak, futárszolgálatoknak, magánszemélyeknek!
 

Hogyan keressél...

a webáruházban? A keresés jelenleg átalakítás alatt áll! A kereséshez segítséget találsz a felső sorban, az Info menüpontban, vagy:
 

Csipkemánia!

1366992342_csipke_illusztracio_oldalsav.jpg
Olvasson a csipkekészítés történetéről és válogasson szépséges, kézzel horgolt termékeinkből!