December

KÖNYVEK – SZÉPIRODALOM

1417449247_conrad_joseph_lord_jim.jpg
Joseph Conrad: Lord Jim

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1972
Sorozatcím: A világirodalom remekei
Oldalszám: 333
Nyelv: magyar
Állapot: jó

Alaptematika: irodalom

A vizek partján tevékenykedő fehér üzletembereknek és hajóskapitányoknak csak Jim volt, semmi több. Volt neki persze tisztességes neve is, de féltő gonddal ügyelt arra, hogy az ne említtessék. Inkognitójával nem személyiségét, hanem egy bizonyos tényt kívánt elhomályosítani. Ha ez a tény átütött az inkognitón, Jim fölkerekedett, és másik kikötőt keresett. A kikötőkhöz ragaszkodott, mert tengerész volt, ha száműzte is a tenger – így az évek folyamán sorjában felbukkant Bombayben, Calcuttában, Rangoonban, Penangban, Batáviában, és mindenhol csak úgy ismerték: Jim. Később, amikor a kikötők és a fehéremberek közeléből végképp száműzte őt az az érzékenység, amely nem bírta elviselni az Elviselhetetlent, száműzte a szűz őserdőkbe, ahol el akarta rejteni szánalmas méltóságát, a dzsungelfalvak maláj lakossága egy szóval megtoldotta egyszótagos inkognitóját. Itt úgy hívták őt: Tuan Jim, azaz más szóval: Lord Jim – Jim uraság…
A száműzött lengyel hazafi egyetlen fiából világjáró tengerésszé, majd világhírű angol íróvá lett Joseph Conrad – eredeti nevén: Józef Teodor Konrad Nalecz Korzeniowski – minden munkájába, köztük a sokak által főművének tekintett híres regénybe, az 1900-ban megjelent Lord Jim-be, beleszőtte saját kalandos életének epizódjait, tanulságait, az örök tenger és a mesés Távol-Kelet színeit.

Ára: 790.- Ft
1417449308_flaubert_gustave_bovaryne_klasszikus_regenytar.jpg
Gustave Flaubert: Bovaryné

Kiadó: Révai Irodalmi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1919
Sorozatcím: Klasszikus Regénytár
Oldalszám: 425
Nyelv: magyar
Állapot: elfogadható; a gerinc és a borító leszakadt.

Alaptematika: irodalom

„Emma Bovary nyomorúságos kalandjai a tragédia szférájába emelkednek, mégpedig azért, mert egy közömbös, segítségre képtelen, vigaszt nem nyújtó világtól körülvéve, neki magának kellene a hitvány anyagból a gazdag és ritka értéket lepárolnia. És bele is fog a vállalkozásba, tudatlanul, vezető nélkül, nemes szórakozás híján, s kiszolgáltatva a tudatában kavargó természetes és mesterséges ösztönzőknek – hogy szükségszerűen csúfos kudarcot valljon vele; olyan kudarcot azonban, amely a következő fordulatban lehetővé tette, hogy Flaubert a legtalálóbban, a legtökéletesebben előadott történetet kerekítse ki belőle.” – Henry James

Ára: 800.- Ft
1417449335_austen_jane_a_mansfieldi_kastely.jpg
Jane Austen: A mansfieldi kastély

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1968
Sorozatcím: A világirodalom remekei
Oldalszám: 424
Nyelv: magyar
Állapot: jó

Alaptematika: irodalom

A Ward nővérek sorsforduló előtt állnak: Maria, Sir Thomas Bertram felesége és a mansfieldi kastély úrnője; nővére a helybeli lelkész neje; a legfiatalabb, Frances, egy nagytermészetű, de kis jövedelmű tengerésztiszt feleségeként kilenc gyermek anyja. Legnagyobb leányát, Fanny Price-t az a szerencse éri, hogy a mansfieldi kastély fényűző környezetében „szegény rokonként" nevelkedhet. Hogyan lesz a szépséges lányból sok-sok könnyes éjszaka után egy csélcsap úriember szerelme, s vajon sikerül-e annyi megpróbáltatás után végre révbe érnie? Egy újabb éles eszű Austen-hősnő, akit nem felejtünk el egykönnyen.

Ára: 1500.- Ft
1417449361_boll_heinrich_korai_evek_kenyere_harom_kisregeny.jpg
Heinrich Böll: Korai évek kenyere

Három kisregény

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1970
Sorozatcím: A világirodalom remekei
Oldalszám: 243
Nyelv: magyar
Állapot: jó

Alaptematika: irodalom

Tartalom:

És száját nem nyitotta szóra (Gergely Erzsébet)
Korai évek kenyere (Beck Erzsébet)
El a csapattól (Jávor Ottó)
Heinrich Böll (Szabó Ede)

Böllt, a mai nyugatnémet haladó prózairodalom kiemelkedő mesterét jól ismeri és kedveli olvasóközönségünk. Kötetünkben közölt három kisregényéből kettő a szegények, az elesettek sorsát mélyen átérző, s azt lírai erővel megformáló írót mutatja be.
Az „És száját nem nyitotta szóra”, már biblikus címével is a némán szenvedőkre utal, a „jóléti társadalom” félrelökött áldozataira, akiknek már a vallás is alig nyújt vigaszt. A regény két boldogtalan hőse éveken át úgyszólván a utcára szorul házaséletével, belefásul, belerokkan a kínzó otthontalanságba, az albérleti odú nyomorába, a kilátástalanságba, pénztelenségbe.
A „Korai évek kenyeré”-nek magányos fiatalemberét viszont, akinek nagyobb anyagi gondjai nincsenek, hisz jól kereső műszerész, egy váratlan szerelem döbbenti rá arra, hogy utálja foglalkozását, a pénz utáni hajszát, a megalkuvásokat, melyekre inaséveinek nélkülözése vitte rá. Most már nemcsak kenyérre, de szeretetre, emberi életre is éhezik, s van ereje hozzá, hogy ezt válassza.
A harmadik kis remekmű, az „El a csapattól” a ragyogóan szellemes és kesernyés szatíraíró Böll-lel ismerteti meg az olvasót. A háborúról szól, mégsem háborús regény, hanem gúnyos fricska a fasiszta „életeszmény”-nek, a született antikatona mulatságos önéletrajza, a háború embertelenségének nevettető de épp ezért gyilkos leleplezése, leszámolás a múlttal és figyelmeztetés a jelennek.

Ára: 700.- Ft

KÖNYVEK – SZÉPIRODALOM, VERS

1417449449_vorosmarty_mihaly_osszes_muvei.jpg
Vörösmarty összes művei

Vörösmarty epikai költeményei. Sajtó alá rendezte: Gyulai Pál

Kiadó: Méhner Vilmos
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1885
Sorozatcím: Vörösmarty összes költeményei
Oldalszám: 515
Nyelv: magyar
Állapot: jó

Alaptematika: irodalom

Csak a második kötet.

Ára: 9500.- Ft
1417449475_tandori_dezso_meg_igy_sem.jpg
Tandori Dezső: Még így sem

Kiadó: Magvető Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1978
Oldalszám: 324
Nyelv: magyar
Állapot: jó

Alaptematika: irodalom

Ára: 950.- Ft

KÖNYVEK – IFJÚSÁGI IRODALOM

1417449585_kipling_rudyard_a_dzsungel_konyve.jpg
Rudyard Kipling: A dzsungel könyve

Kiadó: Móra Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1976
Oldalszám: 290
Nyelv: magyar
Állapot: jó; a borító kicsit kopott.

Alaptematika: ifjúsági irodalom

A bozótban megreccsennek a bokrok, és Farkas apó ugrásra készen, szinte a levegőben torpan meg, mert az orra előtt, egy alacsony ágba kapaszkodva meztelen kisgyerek áll. Soha ilyen pici, gödrös húsú embervakarcs nem került még éjnek idején farkas barlangjába. Maugli, a csupasz emberkölyök, bárhogy került is oda, ott marad, életét megváltotta a Szabad Nép Csapatának gyűlésén Bagira, a Fekete Párduc, egy frissen ejtett fiatal bikával és Balú, az öreg medve, a Vadon Törvényének mestere pedig jó szavával. Mauglit Farkas anyó neveli fel saját négy kölykével együtt, s az emberkölyök éppúgy érti a fű zizzenését, a baglyok huhogását, mint minden más élőlény a vadonban. Idővel oly merészen lódítja magát ágról ágra, hogy a szürke majmok sem különben. Elfoglalja helyét a Gyűlés Szikláján is, s ahogy nő, a falka testvérének tekinti s mindannyian a Dzsungel Urának. Akik Indiában jártak, és sokáig éltek a dzsungel közelében, mind azt állítják, hogy ez a táj semmi máshoz nem hasonlítható. Ott pirosabb a piros, zöldebb a zöld, a vizek és az ég csillogása kékebb és ezüstösebb, s aki egyszer ott élt, a vadállatokra is szeretettel gondol vissza. Rudyard Kipling is Indiában látta meg a napvilágot, ahol apja – angol szobrász és festő – azért telepedett meg, hogy felkutassa India művészetét, az őserdő mélyén rejtőző csodákat. Rudyard Kipling is apja nyomán járt, és bár beutazta a világot, és hírneves író, költő lett, soha semmi nem férkőzött olyan közel szívéhez, mint a dzsungel, és soha semmit nem írt meg olyan szépen, mint a Vadon Népének életét.

Ára: 600.- Ft

KÖNYVEK – SZÓRAKOZTATÓ IRODALOM

1417449651_clark_mary_higgins_csendes_ej.jpg
Mary Higgins Clark: Csendes éj

Kiadó: Magyar Könyvklub
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1997
Oldalszám: 142
Nyelv: magyar
Állapot: jó

Alaptematika: szórakoztató irodalom, krimi

New York Cityben karácsony este van. A Fith Avenue-n vidám tömeg hömpölyög, ezrek akarják látni a Rockefeller Center híres, mesésen feldíszített karácsonyfáját. Catherine Dornan is ide tart két kisfiával, hogy elterelje figyelmüket a szomorú valóságról: apjuk súlyos betegségéről. Egy utcai zenész a Csendes éjt játssza, mindenki áhítattal énekel – amikor a hétéves Brian észreveszi, hogy anyja földre ejtett pénztárcáját elviszi egy nő. A tárcában becses emlék lapul: egy Szent Kristóf-medál, amely megmentette a háborúban a nagyapa életét, és amelyről a fiúk szilárdan hiszik, hogy apjukon is segíteni fog. Brian ösztönösen a tolvaj után ered, s ezzel megkezdődik hosszú, életét is fenyegető utazása egy mindenre elszánt gyilkos oldalán.

Ára: 1000.- Ft

KÖNYVEK – HUMOR

1417449723_allen_woody_a_szendvics_feltalalasa.jpg
Woody Allen: A szendvics feltalálása

Kiadó: Háttér Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1993
Oldalszám: 154
Nyelv: magyar
Állapot: jó; a lapok széle elszíneződött.

Alaptematika: szórakoztató irodalom, humor

Ki ne emlékezne Woody Allen filmjeinek sziporkázóan szellemes poénjaira! Itt most megtudhatjuk, milyen a polgári engedetlenség, milyen a szabadegyetem, milyen a New York-i alvilág vagy az entellektuelek világa Woody Allen-módra. Mosolyra fakasztó, kacagtató, fanyarul ironikus.

Tartalom:
Válogatás az Allen-jegyzetfüzetekből (Selections from the Allen Notebooks)
Jönnek az ufók! (The UFO Menace)
A polgári engedetlenség rövid (de velős) kalauza (A Brief, Yet Helpful, Guide to Civil Disobedience)
Viva Vargas! (Viva Vargas!)
Pillantás a szervezett bűnözésre (A Look at Organized Crime)
Ó, ezek a cudar idők (Nefarious Times We Live In)
Az elítélt (The Condemned)
Don Fabrizio étterme (Fabrizio's: Criticism and Response)
A korai esszék (The Early Essays)
Irány a szabadegyetem! (Spring Bulletin)
Haszidikus történetek a Jeles Tudós útmutató jegyzeteivel (Hassidic Tales)
Mesébe illő regék, mítikus vadak (Fabulous Tales and Mythical Beats)
Az ír zseni (The Irish Genius)
Feljegyzések a Dagadtak házából (Notes from the Overfed)
Weinsteinnek nem jár Kaddis (No Kaddish from Weinstein)
Óriási lépés az emberiségért (A Giant Step for Mankind)
Nagy idők tanúja (Fine Times: An Oral Memoir)
Mr. Big (Mr. Big)
Néhány keresetlen szó a végzősökhöz (My speach to the Gratuates)

Ára: 1500.- Ft

HANGLEMEZEK – KLASSZIKUS ZENE

1417449840_czech_philharmonic_orchestra_berlioz_carnaval_romain.jpg
Czech Philharmonic Orchestra – Berlioz / Liszt...

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: Supraphon
Megjelenés helye/Country: Czechoslovakia
Év/Released: 1964
Stílus/Style: klasszikus/classical
Minőség/Condition: jó/good VG

Czech Philharmonic Orchestra, conducted by Karel Ančerl

Hector Berlioz: Carnaval Romain – Overture Op. 9
Franz Liszt: Les Préludes – Symphonic Poem No. 3

Carl Maria von Weber: Invitation à la valse – Op. 65
Nikolai Rimski-Korsakov: Capriccio Espagnol – Op. 34

Ára: 900.- Ft
1417449864_beethoven_piano_concerto_no_2.jpg
Ludwig van Beethoven: Piano Concerto No. 2

Piano Concerto No. 2 in B flat major
Fantasy in C minor for piano, chorus and orchestra

Jan Panenka (piano); Prague Radio Chorus; Prague Symphony Orchestra, conductor: Václav Smetáček

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: Supraphon
Megjelenés helye/Country: Czechoslovakia
Év/Released: 1972
Stílus/Style: klasszikus/classical
Minőség/Condition: jó/good

Ára: 2500.- Ft

HANGLEMEZEK – ROCKZENE

1417449937_def_leppard_high_n_dry.jpg
Def Leppard – High 'n' Dry

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: Polygram Records
Megjelenés helye/Country: USA
Év/Released: 1981
Stílus/Style: rock, heavy metal
Minőség/Condition: jó/good VG

High 'n' Dry
You Got Me Runnin'

Let It Go
Another Hit And Run
Lady Strange
On Through The Night
Mirror Mirror (Look Into My Eyes)
No, No, No
Bringin' On The Heartbreak / Switch

Ára: 2000.- Ft
1417449971_rolling_stones_emotional_rescue.jpeg
Rolling Stones – Emotional Rescue

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: EMI
Megjelenés helye/Country: Germany
Év/Released: 1980
Stílus/Style: rock
Minőség/Condition: jó/good

Poszterrel / With poster

Dance (Pt. 1)
Summer Romance
Send It To Me
Let Me Go
Indian Girl

Where The Boys Go
Down In The Hole
Emotional Rescue
She's So Sold
All About You

Ára: 4000.- Ft
1417450011_zappa_frank_barking_pumpkin_digital_gratification_consort.jpeg
Frank Zappa – Barking Pumpkin By The Digital Gratification Consort

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: EMI
Megjelenés helye/Country: Germany
Év/Released: 1984
Stílus/Style: rock, classical
Minőség/Condition: jó/good

Opus I
No. 1st Movement ANDANTE
2nd Movement ALLEGRFO CON BRIO
No. 2 1st Movement ANDANTINO
2nd Movement MINUETTO GRAZIOSO
No. 3 1st Movement ANDANTINO
2nd Movement PRESTO
No. 4 1st Movement ANDANTE
2nd Movement ALLEGRO

2nd Movement MINUETTO GRAZIOSO
No. 6 1st Movement LARGO
2nd Movement MINUET
Opus IV
No. 1 1st Movement ANDANTINO
2nd Movement ALLEGRO ASSAI
No. 2 + 2nd Movement ALLEGRO ASSAI
No. 3 1st Movement ANDANTE
2nd Movement TEMPO DI MENUETTO
No. 4 1st Movement MINUETTO

Ára: 2000.- Ft
1417450045_shannon_del_the_best_of_del_shannon.jpeg
Del Shannon – The Best Of Del Shannon

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: Pickwick Records
Sorozat/Series: Golden Hits
Megjelenés helye/Country: USA
Év/Released: 1978
Stílus/Style: rock
Minőség/Condition: jó/good

Runaway
Hats Off To Larry
Little Town Flirt
Stranger In Town
Do You Wanna Dance

Keep Searchin' (We'll Follow The Sun)
Handy Man
Two Kinds Of Teadrops
So Long Baby

Ára: 3000.- Ft
1417450073_police_zenyatta_mondatta.jpg
The Police – Zenyatta Mondatta

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: The Gramophone Company Of India
Megjelenés helye/Country: India
Év/Released: 1980
Stílus/Style: rock, new wave
Minőség/Condition: jó/good

Don't Stand So Close To Me
Driven To Tears
When The World Is Running Down, You Make The Best Of What's Still Around
Canary In A Coalmine
Voices Inside My Head
Bombs Away

De Do Do Do, De Da Da Da
Behind My Camel
Main In A Suitcase
Shadows In The Rain
The Other Ways Of Stopping

Ára: 1500.- Ft

HANGLEMEZEK – JAZZ

1417450144_brubeck_dave-previn_andre_west_side_story_my_fair_lady.jpeg
Dave Brubeck / André Previn

Brubeck Plays West Side Story / Previn Plays My Fair Lady

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: Suzy Records
Sorozat/Series: I Love Jazz
Megjelenés helye/Country: Yugoslavia
Év/Released: 1983
Stílus/Style: jazz
Minőség/Condition: jó/good VG+

Maria
I Feel Pretty
Somewhere
Tonight

I Could Have Danced All Night
On The Street Where You Live
With A Little Bit Of Luck
Wouldn't It Be Lovely
Get Me To The Church On Time

The Dave Brubeck Quartet
– Dave Brubeck – piano
– Paul Desmond – alto saxophone
– Gene Wright – drums
– Joe Morello – drums
Recorded at New York City, February 14, 1960.

André Previn and his Quartet
– André Previn – piano
– Herb Ellis – guitar
– Red Mitchell – bass
– Frank Capp – drums
Recorded at Hollywood, April 14, 1964.

Ára: 1500.- Ft

HANGLEMEZEK – SOUL

1417450322_davis_sammy_jr_now.jpeg
Sammy Davis Jr. – Now

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: Polydor Of India
Megjelenés helye/Country: India
Év/Released: 1972
Stílus/Style: soul
Minőség/Condition: jó/good VG

The Candyman
This Is My Life
I'm Over Over 25 – But You Cant Trust Me
Have A Little Talk With My Self
Willoughby Grove
Take My Hand

I'll Begin Again
I Want To Be Happy
Macarthur Park
Time To Ride
John Shaft

Ára: 1000.- Ft

HANGLEMEZEK – POPZENE

1417450396_eurythmics_we_too_are_one.jpg
Eurythmics – We Too Are One

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: RCA Ltd.
Megjelenés helye/Country: Germany
Év/Released: 1989
Stílus/Style: pop
Minőség/Condition: jó/good

We Two Are One
The King & Queen Of America
(My My) Baby's Gonna Cra
Don't Ask Me Why
Angel
Revival

You Hurt Me (And I Hate You)
Sylvia
How Long?
When The Day Goes Down

Ára: 1800.- Ft

Nyitvatartás

1343312092_hollywood.jpg
MOSTANSÁG A "VILÁGJÁRVÁNY" KÖZEPETTE A RENDELKEZÉSEK SZERINT VAGYUNK ZÁRVA ILLETVE NYITVA! Normális esetben így vagyunk nyitva: június 15-től – szeptember végéig: Hétfő – Péntek: 8.30 – 12 | 16 – 18:30 Szombat: 8.30 – 14 Vasárnap: zárva (de esetleg nyitva) (Előfordul, hogy a boltajtón ki van írva: Rögtön Jövök – ilyenkor be lehet csengetni, mert nyitva vagyunk.) október végétől – június 15-ig: Hétfő: zárva Kedd – Péntek: 10 – 13 | 14 – 17 Szombat: 10 – 12 Vasárnap: zárva (Sürgős esetben, telefonhívásra is kinyitunk. Ha a kiírt Nyitvatartás ellenére nem vagyunk nyitva, akkor kinyitunk máskor. Mert le- het, hogy a Nyitvatartáson kívüli időben is kinyitunk, meg az is lehet, hogy Zárva tartunk! Minden a körülményeken múlik.) Megértésed és az együttműködést köszönjük! A NYITVATARTÁSUNKKAL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ TELEFONON VAGY AZ ELÉRHETŐSÉGEINKEN!
 

HANGLEMEZBORÍTÓK

1413379039_p8010464.jpg
Külső és belső lemeztasakokra rendelést felveszünk! Fehér papír, karton külső lemezborító és fehér papír könnyű belső lemeztasak kapható.
 

Csomagpont

1387294883_salas_csomagpont_oldalsav.jpg
ÚJ SZOLGÁLTATÁS! Átadóhely webáruházaknak, futárszolgálatoknak, magánszemélyeknek!
 

Hogyan keressél...

a webáruházban? A keresés jelenleg átalakítás alatt áll! A kereséshez segítséget találsz a felső sorban, az Info menüpontban, vagy:
 

Csipkemánia!

1366992342_csipke_illusztracio_oldalsav.jpg
Olvasson a csipkekészítés történetéről és válogasson szépséges, kézzel horgolt termékeinkből!