November

TÁRGYAK

1383055958_automatic_card_shuffler.jpg
Kártyakeverő gép

Automatic Card Shuffler
(Art No.238)

Szeret kártyázni, de a keverést inkább másra hagyná? Itt a tökéletes megoldás: egy kártyakeverő gép! Tegye vele teljessé a játék élményét!

A termék még sosem volt használatban. Csomagolása eredeti, de a doboz régi, kissé megkopott. A leírás szerint két elemmel működik, melyek nem tartozékai a készletnek.

Ára: 3990.- Ft

HANGLEMEZEK – KLASSZIKUS ZENEI LEMEZEK

1382351155_agay_karola_operatic_recital.jpg
Ágay Karola: Operatic Recital

1. Mozart: Varázsfuvola – Az éj királynőjének áriája (II. felvonás)
2. Mozart: Szöktetés a szerájból – Constanze áriája (II. felvonás) (Martern aller Arten)
3. Erkel: Hunyadi László – La Grange ária (II. felvonás)
4. R. Strauss: Ariadne Naxos szigetén – Recitativo és Zerbinetta áriája
5. Verdi: Rigoletto – Gilda áriája (I. felvonás)
6. Rossini: A sevillai borbély – Rosina áriája (I. felvonás)
7. Donizetti: Lammermoori Lucia – Őrülési jelenet (III. felvonás)

"Ágay Karola pályafutása a későn induló, de később annál inkább felívelő karrierek közé tartozik. Fiatal kora óta különböző énekkarokban működött, majd a Honvéd Művészegyüttes szólistája, mígnem 1957-ben a budapesti Operaház tagja lett. Kezdetben csak nagyszerű koloratúrkészségét vették figyelembe, s szerepköre az Éj királynőjére, a Lammermoori Luciára korlátozódott. Később a 60-as években bontakozott ki teljes művészi skálája, ekkor kezdett olyan szerepekben is színpadra lépni, amelyek már nemcsak a koloratúr-technika magas fokát követelik meg, hanem a teljes énekes-színészi tudást (a Figaro házassága Suzanne-ja, a Bánk bán Melindája, Gilda). A ma tudása zenitjén álló Ágay Karolának nagyszerű adottságai legnagyszerűbben talán R. Strauss "Ariadne Naxosban" című operája Zerbinetta szerepében érvényesültek. Ennek az alakításnak nagy sikere indította el nemzetközi karrierjét is: néhány korábbi nagysikerű vendégjáték (Anglia, Ausztria, Franciaország, Szovjetunió) után 1969-ben a Metropolitan színpadán aratott nagy sikert Lammermoori Lucia szerepében."

(Várnai Péter)

Qualiton, LPX 11432

Jó minőségű hanglemez.

Ára: 800.- Ft
1382351253_magyar_eloadomuveszek_farago_andras_basszbariton.jpg
Magyar előadóművészek – Faragó András basszbariton

Borodin: Igor herceg – Ária (Galickij; I. felvonás) (1953. szeptember 7.)
Gounod: Faust – Szerenád (Mefisztó; IV. felvonás) (1957. december 9.)
Delibes: Lakmé – Ária (Nilakantha; IV. felvonás) (1957. december 9.)
Verdi: Otello – Credo (Jago; II. felvonás) (1957)
Verdi: Don Carlos – Kettős (Főinkvizítor, Fülöp; III. felvonás) Székely Mihály – basszus, Pálfy Endre – bariton (1958. szeptember 3.)
Mozart: Figaro házassága – C-dúr ária (Figaro; I. felvonás) (1957)
Mozart: Figaro házassága – Ária (Figaro; IV. felvonás) (1963. november 8.)
Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok – Monológ (Sachs; II. felvonás) (1968. április 5.)
Musorgsky: Boris Godunov – Monológ (Borisz; II. felvonás) (1976. március 28.)
Musorgsky: Boris Godunov – Borisz halála (Borisz; IV. felvonás), Barlay Zsuzsa – mezzoszoprán (1976. március 28.)

"(...) Faragó András Fülöpszálláson született. A zenei tehetséget édesapjától, a budapesti Lónyai utcai Református Gimnázium énektanárától örökölte. Ő is ennek az iskolának volt a növendéke. Zongorázni tanult, érettségi után először a jogi egyetemre járt, nyolc szemesztert el is végzett. Ezután tért át az éneklésre, és lett a Zeneművészeti Főiskola hallgatója.
Miután a Vígoperában megfelelő színpadi rutinra tett szert, 1949-ben szerződtette őt az Operaház. Zuniga hadnagy szerepében debütált, Bizet Carmenjének 1949. október 18-i felújításán. Itt is kisebb szerepekkel kezdte pályafutását: fellépett, mint A nürnbergi mesterdalnokok Éjjeliőrje, a Lakmé Frédéricje, a Simon Boccanegra Paolo Albianija. Hamarosan főszerepeket is kapott, énekelte az Igor herceg Galickiját, Mozart Figaróját és az öreg Hovanszkijt. Sokoldalú repertoárt épített ki magának, mert hangjának jellege egyaránt alkalmassá tette basszbariton és hősbariton szólamok megszólaltatására. Hamarosan a színház egyik vezető énekese lett. Az egyéniségéhez legjobban illő operahősöket Wagner színpadi műveiben találta meg. Repertoárján hosszan sorakoznak a Wagner-szerepek: a Hollandi, Telramund és Madarász Henrik; Hans Sachs; Klingsor; A Rajna kincse. A walkür és a Siegfried Wotanja; Alberich és Hagen.
...
Faragó András, akit 1969-ben az Érdemes Művész, 1974-ben a Kiváló Művész címmel, 1985-ben pedig Kossuth-díjjal tüntettek ki, a több évtizedes, szép karrierrel a háta mögött ma is naponta szorgalmasan készül hazai és külföldi feladataira."

(Kertész Iván)

Hungaroton, LPX 12731, 1985

Jó minőségű hanglemez.

Ára: 800.- Ft
1382351400_mozart_concerti_for_two_and_three_pianos.jpg
Mozart Concerti for Two and Three Pianos

Kocsis Zoltán, Schiff András, Ránki Dezső; Hungarian State Orchestra, Ferencsik János

"Mozart a hanglemezünkön hallható két művében igen régi hangszerelési gyakorlathoz nyúl vissza: a barokk concerto grosso mesterei általában 2-3-4 – többnyire vonós – hangszert állítanak szembe a zenekarral. A 18. század első éveiben Torelli, Vivaldi és kortársai alakítják ki a szólóverseny formáját – hozzájuk csatlakozik J. S. Bach 1720 körül zongoraversenyeivel. Annak ellenére, hogy a zenetörténet további fejlődése túlnyomórészt a szólóversenyt juttatja diadalra, mindmáig vissza-visszatér a concerto grosso ősi formaszelleme, az ún. "kamarakoncert". Mozart és kortársai (Bach fiai, Haydn, Cimarosa, Stamitz stb.) gyakran fordulnak e formához, néha "Symphonie Concertante"-nak nevezik, főként, ha különféle hangszerekből álló csoport versenyez a teljes együttessel. A versenyszerű virtuozitás e művekben a kamaramuzsikára jellemző játékos-bensőséges hatással gazdagodik, másrészt viszont gyakran olyan benyomást kelt a szólóhangszerek csoportja, mintha célja a zenekari anyag kidíszítése-megmozgatása lenne.
A két mű közül időrendben a háromzongorás versenymű az első. Alkalmi jellegű kompozíció: ajánlása a salzburgi Lodron grófi családnak, közelebbről a grófnőnek és két leányának szól – innen a "Lodron-koncert" melléknév. 1776 februárjában keletkezett. A három zongora közül csak az első kettő jut jelentősebb koncertszerephez – az egyik grófi leányka nyilvánvalóan gyengécske volt a zongorázásban. Mozart igen szerette ezt a művét és a későbbiek során kétzongorás versennyé dolgozta át. A mű zenekari bevezetése lényegileg a teljes témaanyagot exponálja: a fanfárszerű megnyitó-ütemek és a ráfelelő, kantábilis hegedűtéma ellentéte határozza meg az egész tétel gyengéd-játékos alapkarakterét, szimfonikus, ám ugyanakkor könnyed, divertimentószerű szövésmódját, hangulatát. A darab legérettebb és legszebb tétele, az Adagio, bizonyos pillanataiban a mozarti operákból ismert szerelem-hangon énekel, érzékenyen és érzelmesen. Az utolsó tétel rondótémája megint a játékos, sőt, humoros hangulatvilágot idézi és ezt csupán egyetlen d-moll epizód homályosítja el rövidebb időre. A lemezünkön szereplő két verseny közül vitathatatlanul az Esz-dúr mű az érettebb mind a szólóhangszerek kezelése, mind pedig a szorosan vett zenei anyag szempontjából. Egybehangzó vélemények szerint saját maga és nővére számára komponálta Mozart, tehát nem kellett tekintettel lennie az előadók technikai korlátaira. Salzburgban, 1779-ben kezdte komponálni, és 1781november 23-án mutatta be Bécsben a jónevű zongoraművésznő, Josephine Aurnhammer közreműködésével.
A nagy Esz-dúr művel ünnepélyes, magasztos hangján indul a darab, ám zenei anyaga minden pillanatban készen áll arra, hogy az önfeledt játékosság hangulatába csapjon át. A szinte szétválaszthatatlanul egyenrangú két zongora a tétel anyagát exponáló zenekari bevezető után együttesen lép be – ezután kezdődik meg gyönyörű, játékos párbeszédük, melyet a zenélés közvetlen öröme hat át. Valóban: mintha egyik a másiknak mind nagyobb virtuóz feladatokat adna, és kíváncsian lesné: vajon megoldja-e? Valami nagyvonalú páros rögtönzés benyomását kelti ez az első tétel – És az egész versenymű. Még a lassú tétel néhány árnyékos pillanata sem szünteti meg ezt az örömteli rögtönzés jelleget. A Rondo kicsattanóan vidám, népi eredetű témán alapul, terjedelmes c-moll középrészében pedig több vizsgálója felismeri a "Varázsfuvola" Papagenójának zenei előzményét."
(Pernye András)

Esz-dúr versenymű két zongorára és zenekarra, K 365 / Concerto for Two Pianos and Orchestra in E flat major, K 365
I. Allegro – II. Andante – III. Rondo, Allegro

F-dúr versenymű három zongorára és zenekarra, K 242 / Concerto for Three Pianos ad Orchestra in F major, K 242
I. Allegro – II. Adagio – III. Rondo, tempo di menuetto

Hungaroton, SLPX 11631

Jó minőségű hanglemez.

Ára: 1800.- Ft

KÖNYVEK – SZÉPIRODALOM

1415357776_mitchell_margaret_elfujta_a_szel.jpg
Margaret Mitchell: Elfújta a szél I-III.

Kiadó: Kriterion Könyvkiadó
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve: 1976
Oldalszám: 288 + 446 + 426
Nyelv: magyar
Állapot: jó

Alaptematika: irodalom

Scarlett O'Hara, Észak-Georgia ünnepelt szépsége tizenhat esztendős, amikor e monumentális regény első lapjain találkozunk vele – és huszonnyolc, amikor elbúcsúzunk tőle. A közben eltelt tizenkét esztendő nem csak Scarlett életében sorsformáló időszak: átalakul szűkebb környezete, de tágabb pátriája, az amerikai Dél is – mert közben lezajlik az amerikai polgárháború, Észak és Dél harca, amely mindkét félnek mérhetetlen szenvedést okoz.
Margaret Mitchell, maga is a Dél szülötte, tízévi gondos kutatómunka után részletes és hű képet fest a háborús Dél megrázó hétköznapjairól s a vereség utáni újrakezdés megpróbáltatásairól.
A regény 1936-ban jelent meg Amerikában, s addig ismeretlen szerzőjét egy csapásra világhírűvé tette, néhány év alatt több millió példány kelt el művéből, s elnyerte a legrangosabb amerikai irodalmi kitüntetést, a Pulitzer-díjat. 1939-ben azóta is nagy sikerrel játszott filmet forgattak belőle Vivien Leigh, Clark Gable és Leslie Howard főszereplésével.
A szép Scarlett O'Hara viharos szerelmeiről és örök szenvedélyéről, a családi birtokról szóló regény lebilincselő olvasmány.

Ára: 1400.- Ft
1415357815_katona_jozsef_bank_ban_teleki_laszlo_a_kegyenc.jpg
Katona József: Bánk bán / Gróf Teleki László: A kegyenc

Kiadó: Franklin-Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Sorozatcím: Élő könyvek – Magyar klasszikusok VIII.
Oldalszám: 207
Nyelv: magyar
Állapot: jó

Alaptematika: irodalom, dráma

Drámairodalmunk világirodalmi mércével mérve is kiemelkedő csúcsa, szinte egyszeri csodája a Bánk bán. Az író által papírra vetett sorsok – dráma esetében – előadás után kiáltanak. A mű bemutatása aztán visszahat az újabb alkotói szándékra és tettre. Ezért van, hogy a drámairodalom virágzása vagy éppen folytonossága a kor levegőjén és problémáin túl a színházi világ és a közönség nélkül aligha képzelhető el. Ahogy bő regénytermés olvasók nélkül nem lehetséges. Egy-egy mű igen, de a műfaj meghatározó jelenléte nem. Katona József (1791-1830), a kecskeméti takácsmester fia, a pesti jogi egyetemre fölkerülve a színházi világ vonzásába került. Nem a jogi pálya, a színpad, az írás volt számára elsődleges. Amikor évekkel később megkeseredve visszatért szülővárosába, a hivatalnoki lét vált elsődlegessé: gyakorlatilag fölhagyott az irodalmi munkássággal. A színház szerelmese, mint egy drámai hós a némaságot választotta, hogy aztán korai, örök némaságával az utókorra testálja varázspálcáját, a magyar irodalom gyöngyszemét, a Bánk bánt. Az ismert, de igazán nem elismert Katona József írói nagysága csupán halála után hosszú évekkel vált egyértelművé. Kétségtelen, hogy fő művéhez méltó és minőségben hasonlatos alkotás nem került ki tolla alól. Ám számos, nem csupán az irodalmi és színházi élet szempontjából, hanem önnön írói világa és fejlődése miatt is fontos mű alkotója, Igen sok, a korban divatos német darabot ültetett át magyarra; több mint tíz saját drámát írt. Katona minden sora összefüggésben van a Bánk bánnal. Olyan értelemben legalábbis, hogy minden műve mögött egy érdekes és súlyos személyiség rejlik. A drámaíró nem tud önmagánál, személyisége lehetőségénél súlyosabb alakot teremteni! Bánk tehát Katona és Katona Bánk.

Ára: 1800.- Ft
1415357847_singer_isaac_bashevis_a_satan_gorajban.jpg
Isaac Bashevis Singer: A Sátán Gorajban

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1979
Sorozatcím: Modern Könyvtár 375.
Oldalszám: 186
Nyelv: magyar
Állapot: jó; az első borító középen megtört.

Az Irodalmi Nobel-díjasok Könyvtárának negyedik darabja, Isaac Bashevis Singer regénye egy lengyelországi zsidó település, Goraj lakóinak életéből mutat be egy különleges fejezetet. A XVII. században járunk. A hányattatott sorsú kis közösség rítusok, hiedelmek, babonák rengetegében próbál fogódzót találni. A bizonytalanság és zűrzavar közepette feltűnik egy eretnek szekta, amely a Megváltó eljövetelét hirdeti. Azt ígérik, hogy a Messiás még abban az évben, 1665-ben megjelenik, s az Ígéret Földjére repíti az arra méltókat. Goraj gyanútlan, kétségbeesett népe hisz nekik. A csoda elmaradása katasztrofális eredménnyel jár: a településen úrra lesz a káosz. A reménnyel elvész az erkölcs és a rend is… A sátán Gorajban az emberi viselkedés egyik szomorú példáját örökíti meg, az üdvözülés utáni görcsös vágy romboló erejét.

Alaptematika: irodalom

Ára: 450.- Ft

KÖNYVEK – IFJÚSÁGI IRODALOM

1415358263_revay_jozsef_marvany_menyasszony.jpg
Révay József: Márvány menyasszony

Kiadó: Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1972
Oldalszám: 266
Nyelv: magyar
Állapot: jó

Alaptematika: ifjúsági irodalom

Aelia Sorana a legtehetségesebb borostyánkő-faragó talán az egész római birodalomban, de a pannóniai Savariában bizonyosan. Vőlegénye tragikus események áldozata lesz. Az emberek a legnagyobb szeretettel és megbecsüléssel veszik körül a kislányt, gazdája, Barbius magával viszi Aquileiába, felszabadítja a rabszolgasorsból, sőt Itáliába és Görögországba is elküldi tanulmányútra. Sorana végül – ekkor már Aurelius ezredes felesége Rómában – szoborrá formálhatja életének legszebb álmát: a lebegő Amort és Psychét. – Az 1970-ben elhunyt író utolsó ifjúsági regényét veszi kézbe ezzel a könyvvel az olvasó.

Ára: 600.- Ft
1415358294_twain_mark_egy_jenki_arthur_kiraly_udvaraban.jpg
Mark Twain: Egy jenki Arthur király udvarában

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1980
Sorozatcím: A világirodalom remekei
Oldalszám: 330
Nyelv: magyar
Állapot: jó

Alaptematika: irodalom

Ez a regény a XIX. század irodalmának egyik legmaróbb szatírája. Egy jenki az amerikai Connecticut államban egy verekedésnél súlyos ütést kap a fejére, és amikor magához tér, a VI. század Angliájában találja magát, a legendás Arthur király udvarában. Mark Twain felvonultatja a lovagregények ismert hőseit: Lancelotot, Keyt, Merlint, a varázslót meg a többieket – nem beszélve magáról Arthur királyról és a gyönyörű Guinevra királynéról. Mulatságos epizódok egész során át mutatja be a VI. és a XIX. század találkozását. Humora és iróniája azonban elsősorban nem a lovagvilágot teszi nevetségessé: saját korának társadalmát gúnyolja ki ebben a mulatságos, nagyszerű regényben.

Ára: 700.- Ft

KÖNYVEK – VERS

1415358368_illyes_gyula_szemelt_szolo.jpg
Illyés Gyula: Szemelt szőlő

Válogatott versek

Kiadó: Magvető Könyvkiadó – Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1980
Sorozatcím: 30 év
Oldalszám: 560
Nyelv: magyar
Állapot: jó

Alaptematika: irodalom

„A költő területe a valóság; föladata a gyakorlati segítés. Nem vers az, ami nem mutat valami megoldást a tisztázás felé. Még ha azt tisztázza is, hogy nincs megoldás.” – vallja Illyés Gyula egyik írásában. Ez a tisztázó szándék szövi át egész líráját az 1945 utáni évtizedekben is. Nincsenek illúziói: jól tudja, hogy a költő nem mindenható, s adódnak helyzetek, mikor szava nemigen hallik. Jól tudja azt is, hogy „ Szűk magyar voltomnak s hazámnak s éveimnek gátja között” kell munkáját végeznie. S az „ Európa – peremű népek” közül egyiknek irodalmában dolgozva, Illyés Gyula költészetére is illik, amit Éluard mondott Superville lírájáról: „Versei segítenek élni.”
Illyés költészetét azért tarthatjuk – a líra határai között – teljesnek, összegező érvényűnek és a modern magyar líra fejlődéstörténetében az egyik legkarekterisztikusabb, egyszersmind legtöbb értéket teremtő változatának, mert verseiben a formaújítás együtt lélegzik a tárgyi sokoldalúsággal, a mindenre figyelő érzékenységgel. Halál, szerelem, nemzet, emberiség, múlt, jövő, „mozgó világ”, természet együtt alakítja ennek a költészetnek az anyagát, téma szerint ez mind föllelhető a versekben, áteresztve a személyiség szűrőjén. Ellentéteket szólaltat meg, ám a sokat emlegetett harmónia változatlanul egyensúlyban tartja a szélső pólusokat – írja egyik összegző tanulmányában Béládi Miklós, e kötet verseinek értő válogatója.
Illyés Gyula fél évszázados költői pályájának fontos állomásait mutatja be ez a kötet.

Ára: 850.- Ft
1415358398_csokonai_vitez_mihaly_osszes_versei.jpg
Csokonai Vitéz Mihály összes versei I-II.

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1967
Oldalszám: 593 + 570
Nyelv: magyar
Állapot: jó; a védőborító megsárgult, kopott.

Alaptematika: irodalom, vers

„Ő volt, aki nem átallotta a kollégiumi rigmusokat meg a népdalokat verseknek nevezni, aki egyenesen arra bíztatott – s maga sem volt rest a kutakodásban –, hogy azon a nyelvi fertályon keressünk életes szavakat, s akkor élni fog az is, amit mi írunk. Azt mondta, az akadémikus nyelv fáradt és öreg, s alig van felkészülve a friss gondolatok kifejezésére. Kurvanjokat – hajtogatta a boroskancsó mellett és a nyelvőrökre gondolt –, nem vagyok én subrák. Ő volt az, aki először viszonyult szakmaszerűen a költészethez. Számtalan elméleti tanulmányban fejti ki verstani újításait, s végül is ő teremti meg a szimultán (magyaros és egyben időmértékes) magyar verset, ő az, aki karakteresen megkülönbözteti a hím- és nőrímet, felhagy a ragrím kényelmével, s mondhatni radikálisan megújítja a magyar költészet dallamvilágát. Olyan kedvvel versel, hogy a vers tartalmához még nem jutunk, már lenyűgöz az az életakarat, ami kirobban a szavakból, költői képekből. Rokokó – mondják sokan, igénytelen szépelgés… is lehetne, ha őt nem fogná annyira mélyen a valóság: a zefírek mögé igazi szelet tesz, a tengeri viharban tényleg tombolnak az elemek, s Ámor nyilait sem kis elhízott puttócskák lövik ki.” (Részletek az egyik kiadásból, Háy János utószavából.)

Ára: 2300.- Ft

KÖNYVEK – ÉLETRAJZ

1415358513_edwards_anne_vivien_leigh.jpg
Anne Edwards: Vivien Leigh

Kiadó: Zeneműkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1986
Oldalszám: 301
Nyelv: magyar
Állapot: jó; a védőborító hiányzik.

Alaptematika: életrajz

Már minden készen áll a Margaret Mitchell világhírű regényéből, az Elfújta a szélből készítendő film forgatásához, ám női főszereplő még nincs. Ekkor bemutatnak Selznick producernek egy nőt, akinek megpillantásakor így kiált fel: Ő Scarlett O'Hara! A nő Vivien Leigh angol színésznő volt.
Így indult el a példátlan karrier: A Lady Hamilton, Waterloo Bridge, A vágy villamosa filmek női főszerepeinek megformálása Clark Gable, Robert Taylor, Marlon Brando és Laurence Olivier oldalán, utóbbival a nagy Shakespeare-művek sorozatát játszotta el Vivien Leigh, s akivel a magánéletben is az „aranypárt” alkották meg mint férj és feleség.
Kalandos színészi pálya, kalandos magánélet, a legnagyobb nőalakok megformálása színpadon és filmen, de a mozilátogatók szemében mindvégig az igazi, a tökéletes Scarlett O'Hara – ez volt Vivien Leigh, akinek eseményekben gazdag életét mutatja be ez a könyv.

Ára: 750.- Ft
1415358537_esztergomi_laszlo_ki_olte_meg_bruce_lee-t.jpg
Esztergomi László: Ki ölte meg Bruce Lee-t?

Kiadó: Esztergomi László
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1990
Oldalszám: 118
Nyelv: magyar
Állapot: jó; kicsit kopott.

Alaptematika: életrajz; küzdősport; harcművészet

Bruce Lee meteorként tűnt fel az orientalista harci művészet terén és a filmvilágban. Húsz évig tanulmányozta a kungfut és számos más küzdőstílust, mire mestere lett a pusztakezes harcnak, de csak két évre volt szüksége ahhoz, hogy filmjeivel világsikert arasson.
Sikerének azonban nem mindenki örült. Túlságosan sokaknak okozott főfájást, míg egy napon, harminchárom évesen váratlanul meghalt. Megölték. De kiknek állt érdekében, hogy kialudjon e meteor fénye?

Ára: 600.- Ft

KÖNYVEK – HUMOR

1415358599_arkus_jozsef_le_vagyunk_ertekelve_ajanlat.jpg
Árkus József: Le vagyunk értékelve

Kiadó: Kossuth Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1988
Oldalszám: 196
Nyelv: magyar
Állapot: jó

Alaptematika: szórakoztató irodalom, humor

„…Akkor már vagy negyedórája azért nyúztak, hogy mondjak vicceket. Vendégségben illik udvariasnak lenni, azzal próbáltam kitérni a kérés elől, hogy lejárt a munkaidőm. – Van a társaságban építészmérnök, őt miért nem abajgatjátok, hogy készítse el egy társasház tervrajzát? – kérdeztem. – Az más, te vicclapszerkesztő vagy. – És mit kérnétek tőlem, ha nő volnék és a Rákóczi téren árulnám magam? – Attól függ, mennyit kérnél, de ott aligha kéretnéd ennyit magad…”

Ára: 450.- Ft

KÖNYVEK – SCI-FI

1415358664_nemere_istvan_ebredes_elott.jpg
Nemere István: Ébredés előtt

Kiadó: Népszava Lap- és Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1985
Sorozatcím: Tudományos-fantasztikus könyvek
Oldalszám: 203
Nyelv: magyar
Állapot: jó

Alaptematika: irodalom, sci-fi

A 2000-es évek elején űrhajócsapat készül a Marsra. Ugyanakkor az egész világot furcsa álomkór lepi el – három napra elalszik a Föld egész lakossága. Vagy mégsem mindenki? Valakik nem alszanak, hanem a nukleáris fegyvereket gyűjtik be egy kis országba. Az űrhajósokon nem fog az álomkór, és szembeszállnak a diktatúra embereivel. Mi lesz a világ összes atomfegyverével?

Ára: 550.- Ft

FILMEK

1415358733_bosszuvagy.jpg
Bosszúvágy – Death Wish (DVD)

Film hordozója/Format: DVD
Előadó, főszereplő, rendező/Actor(s), performer(s), directed by: Charles Bronson, Hope Lange, Vincent Gardenia, Steven Keats, William Redfield, Stuart Margolin, Stephen Elliott, Jeff Goldblum; Michael Winner
Kiadó/Label: Mirax
Megjelenés helye/Country: Hungary
Megjelenés éve/Released: 1974
Sorozat/Series:
Stílus/Style: akció
Játékidő (perc)/Duration: 90 perc/min
Minőség/Condition: jó/good VG+

Paul Kersey New York-i építész a magányos bosszúállást választja, amikor feleségét és lányát megerőszakolja három fiatalkorú bűnöző, s a felesége belehal, lánya pedig nem tér magához a kómából. A rendőrség tehetetlen, ezért Kersey maga lép akcióba. Újra meg újra provokálni igyekszik az ifjú csibészeket, hogy végül lelőhesse őket.

Ára: 800.- Ft

HANGLEMEZEK – ROCKZENE

1415358808_garfunkel_art_fate_for_breakfast.jpeg
Art Garfunkel – Fate For Breakfast

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: CBS
Megjelenés helye/Country: Netherlands
Év/Released: 1979
Stílus/Style: rock, pop
Minőség/Condition: jó/good VG+

In a Little While (I'll Be On My Way)
Since I Don't Have You
And I Know
Sail On A Rainbow
Miss You Nights

Bright Eyes
Finally Found A Reason
Beyond The Tears
Oh How Happy
When Someone Doesn't Want You
Take Me Away

Ára: 2500.- Ft
1415359164_creedence_clearwater_revival_best_of.jpg
Creedence Clearwater Revival – Best Of

Hangzó típusa/Format: CD
Kiadó/Label: Euroton
Sorozat/Series: Pop Classic
Megjelenés helye/Country: Hungary
Év/Released:
Stílus/Style: rock
Minőség/Condition: jó/good VG

Who'll Stop The Rain
Proud Mary
Lodi
Up Around Teh Bend
Bad Moon Rising
Don't Look Now
Ooby Dooby
Down On The Corner
Travelin' Band
Molina
Hey Tonight
Good Golly Miss Molly
Sweet Hitch-Hiker
Hello Mary Lou
Lookin' Out My Back Door
Have You Ever Seen he Rain
My Baby Left Me
Before You Accuse Me
Green River
Commotion
Cross-Tie Walker
Tearin' Up The Country
It Came Out Of The Sky
Cotton Fields
Fortunate Son
Bootleg
What Are You Gonna Do

Ára: 1500.- Ft
1415359151_king_crimson_in_the_court_of_the_crimson_king.jpeg
King Crimson – In The Court Of The Crimson King

Hangzó típusa/Format: CD
Kiadó/Label: Ring Kiadó
Megjelenés helye/Country: Hungary
Év/Released: 1969
Stílus/Style: rock
Minőség/Condition: jó/good VG

21st Century Schizoid Man including
Mirrors
I Talk To The Wind
Epitaph including
March For No Reason and
Tomorrow And Tomorrow
Moonchild including
The Dream and
The Illusion
The Court Of The Crimson King including
The Return Of The Fire Witch and
The Dance Of The Puppets

Ára: 1800.- Ft
1415359192_emerson_lake_and_palmer_pictures.jpeg
Emerson, Lake & Palmer – Pictures At An Exhibition

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: Atlantic Records
Megjelenés helye/Country: USA
Év/Released: 1971
Stílus/Style: rock
Minőség/Condition: jó/good VG+ – A borító kopottas, helyenként firkált.

The Gnome
Promenade
The Sage
The Old Castle
Blues Variation

The Hut Of Baba Yaga
The Curse Of Baba Yaga
The Hut Of Baba Yaga
The Great Gates Of Kiev
The End / Nutrocker

Ára: 2500.- Ft
1415359223_young_neil_decade.jpeg
Neil Young – Decade 1-3.

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: Ariola
Megjelenés helye/Country: Germany
Év/Released: 1976
Stílus/Style: rock, folk
Minőség/Condition: jó/good

Down To The Wire
Mr. Soul
Broken Arrow
Expecting To Fly
Sugar Mountain

I Am A Child
The Loner
The Old Laughing Lady
Cinnamon Girl
Down By The RIver

Cowgirl In The Sand
I Believe In You
After The Gold Rush
Southern Man
Helpless

Ohio
Soldier
Old Man
A Man Needs A Maid
Harvest
Heart Of Gold
Star Of Betlehem

The Needle And THe Damage Done
Tonight's The Night (Part 1)
Tired Eyes
Walk On For The Turnstiles
Winterlong
Deep Forbidden Lake

Like A Hurricane
Love Is A Rose
Cortez The Killer
Campaigner
Long May You Run

Ára: 4500.- Ft
1415359323_live_experience_band_the_tribute_to_jimi_hendrix.jpeg
The Jimi Hendrix Live Experience Band – Tribute To Jimi Hendrix

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: Metronome Records
Megjelenés helye/Country: Germany
Év/Released: 1971
Stílus/Style: rock
Minőség/Condition: jó/good VG+

Tribute To Jimi Hendrix

Voodoo Chile
Red House
Hey Joe
Experience In Blues

Ára: 4000.- Ft

HANGLEMEZEK – FOLK

1415359390_mitchell_joni_mingus.jpeg
Joni Mitchell – Mingus

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: Suzy Records
Megjelenés helye/Country: Yugoslavia
Év/Released: 1979
Stílus/Style: rock, folk
Minőség/Condition: jó/good

Happy Birthday 1975 (RAP)
God Must Be A Boogie Man
Funeral (RAP)
A Chair In The Sky
The Wolf That Lives In Lindsey

I's A Muggin' (RAP)
Sweet Sucker Dance
Coin In The Pocket (RAP)
The Dry Cleaner From Des Moines
Lucky (RAP)
Goodbye Pork Pie Hat

Ára: 2500.- Ft

HANGLEMEZEK – POPZENE

1415359449_abba_the_album.jpg
ABBA – The Album

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: Polar
Megjelenés helye/Country: Sweden
Év/Released: 1977
Stílus/Style: pop
Minőség/Condition: jó/good VG+

Eagle
Take A Chance On Me
One Man One Woman
The Name Of The Game
Move On
Hole In Your Soul

The Girl With The Golden Hair – 3 Scenes From A Mini-Musical
– Thank You For The Music
– I Wonder (Departure)
– I'm A Marionette

Ára: 1900.- Ft
1415359474_lear_amanda_incognito.jpeg
Amanda Lear – Incognito

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: Ariola
Megjelenés helye/Country: Germany
Év/Released: 1981
Stílus/Style: pop, disco
Minőség/Condition: jó/good

Laziness: Hollywood Is Just A Dream When You're Seventeen
Indifference: Love Amnesia
Bureaucracy: Red Tape
Fear: New York

Pride: Egal
Nostalgia: Berlin Lady
Greed: Nymphomania
Envy: If I Was A Boy
Anger: Made In France

Ára: 1000.- Ft

HANGLEMEZEK – FILMZENE

1415359653_morricone_ennio_the_thing.jpeg
Ennio Morricone – The Thing

Hangzó típusa/Format: LP
Kiadó/Label: MCA Records
Megjelenés helye/Country: USA
Év/Released: 1982
Stílus/Style: soundtrack
Minőség/Condition: jó/good VG+

Directed by: John Carpenter

Humanity (Part 1)
Shape
Contamination
Bestiality
Solitude
Eternity

Wait
Humanity (Part 2)
Sterilization
Despair

Ára: 5000.- Ft

Nyitvatartás

1343312092_hollywood.jpg
MOSTANSÁG A "VILÁGJÁRVÁNY" KÖZEPETTE A RENDELKEZÉSEK SZERINT VAGYUNK ZÁRVA ILLETVE NYITVA! Normális esetben így vagyunk nyitva: június 15-től – szeptember végéig: Hétfő – Péntek: 8.30 – 12 | 16 – 18:30 Szombat: 8.30 – 14 Vasárnap: zárva (de esetleg nyitva) (Előfordul, hogy a boltajtón ki van írva: Rögtön Jövök – ilyenkor be lehet csengetni, mert nyitva vagyunk.) október végétől – június 15-ig: Hétfő: zárva Kedd – Péntek: 10 – 13 | 14 – 17 Szombat: 10 – 12 Vasárnap: zárva (Sürgős esetben, telefonhívásra is kinyitunk. Ha a kiírt Nyitvatartás ellenére nem vagyunk nyitva, akkor kinyitunk máskor. Mert le- het, hogy a Nyitvatartáson kívüli időben is kinyitunk, meg az is lehet, hogy Zárva tartunk! Minden a körülményeken múlik.) Megértésed és az együttműködést köszönjük! A NYITVATARTÁSUNKKAL KAPCSOLATBAN KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJ TELEFONON VAGY AZ ELÉRHETŐSÉGEINKEN!
 

HANGLEMEZBORÍTÓK

1413379039_p8010464.jpg
Külső és belső lemeztasakokra rendelést felveszünk! Fehér papír, karton külső lemezborító és fehér papír könnyű belső lemeztasak kapható.
 

Csomagpont

1387294883_salas_csomagpont_oldalsav.jpg
ÚJ SZOLGÁLTATÁS! Átadóhely webáruházaknak, futárszolgálatoknak, magánszemélyeknek!
 

Hogyan keressél...

a webáruházban? A keresés jelenleg átalakítás alatt áll! A kereséshez segítséget találsz a felső sorban, az Info menüpontban, vagy:
 

Csipkemánia!

1366992342_csipke_illusztracio_oldalsav.jpg
Olvasson a csipkekészítés történetéről és válogasson szépséges, kézzel horgolt termékeinkből!